The Green House

Sommigen zeggen dat circulaire economie het economische model van de toekomst is: een systeem waarin we zoveel mogelijk producten en grondstoffen herverven, hergebruiken en recyclen om hun vernietiging van waarde te minimaliseren. Anders dan in het huidige lineaire systeem, waarin grondstoffen worden omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur worden vernietigd, heeft het circulaire systeem twee cycli: er is een biologische cyclus waarin restmaterialen veilig terugstromen na gebruik in de natuur. En ten tweede is er een technische cyclus, waarvoor producten of onderdelen of producten kunnen worden hergebruikt. Hierdoor blijft de economische waarde behouden en is deze ecologisch en economisch 'herstellend'.

Opdracht

Een reeks illustraties maken die het circulair restaurant uitleggen.

Behang, website-ontwerp, visitekaartjes & briefpapier, menu-ontwerp, geschenkbonnen en indoor signing & wayfinding

Opdrachtgever

Albron
Overzicht eindproducten voor The Green House, Utrecht
Fotografie voor The Green House, Utrecht

De keuze van de gasten is wat het verschil maakt!

We zijn begonnen met een reeks illustraties om bezoekers op een informele en speelse manier uit te leggen over hun stedelijke boerderij waar ze verse kruiden verbouwen, een 'stekkerloze' keuken gebruiken, hen uitleggen wat er met hun overgebleven groenten word gedaan, en om hen bewust te maken dat de keuze die, zij, de gasten maken het verschil maakt om de wereld tot een betere plek te maken. Deze verhalende illustraties zijn gebruikt om een achtergrond te creëren op de begane grond van het restaurant en om dit te vertalen naar een briefpapier dat we op mooi zaadpapier hebben gedrukt, zodat je het na gebruik kunt planten en er een pot met bloemen of kruiden uit kunt laten groeien.

Fotografie van een bord voor The Green House, Utrecht

Stadse Boerderij

Fotografie van het logo op de voorgeven van The Green House, Utrecht

Circulair Restaurant

Fotografie van de stekkerloze keuken The Green House, Utrecht

Stekkerloze Keuken

Eco-visitekaartjes in zadenpapier voor The Green House, Utrecht
Ontwerp menu voor The Green House, Utrecht

 

Insecten Burger

Het menu moedigt gasten aan om hun keuze te maken op basis van wat voor impact dit op het milieu heeft. We hebben een reeks pictogrammen ontwikkeld om de plaats, de gezondheid en de CO2-voetafdruk van elk gerecht op het menu te communiceren. Dus de volgende keer vraag je je af of je een insectenburger of een hamburger moet bestellen? Weet dat jouw keuze het verschil maakt.