Kukeleku

- Nederlandse klassiekers uit de keuken van oma - maar dan met een twist -

Wat begon als gewoon een passie voor ECHT eten en een verlangen naar de gerechten uit onze kindertijd, is het concept voor Kukeleku uitgegroeid tot een plek voor jong en oud om te ontspannen en te genieten van wat de Nederlandse keuken te bieden heeft. Kukeleku's biologische kip is afkomstig van lokale Nederlandse boerderijen en heeft een 3-sterren "beter leven" -status, gegrild tot in de perfectie in de rotisserie en geserveerd met zelfgemaakte bijgerechten.

Opdracht

Branding

Design

Opdrachtgever

Los Argentinos
Interieur en muurschildering voor Kukeleku Restaurant, Amsterdam
Ontwerp menu voor Kukeluku Restaurant, Amsterdam

Ontwerp menukaart

Als onderdeel van de grafische identiteit hebben we een opvouwbaar menu ontworpen voor het Nederlandse boerderijrestaurant Kukeleku in Amsterdam. Bedrukt in slechts 1 prachtige Pantone-blauwe kleur.
Ontwerp visitekaartjes voor Kukeleku Restaurant, Amsterdam

Visitekaartje

Het designconcept is geïnspireerd op Delfts blauwe tegels, een typisch Nederlands interieurelement met een twist! Het kleurenschema van Delfs blauw en wit werd een herkenbaar merkelement dat we hebben vertaald naar merkidentiteit, webdesign en interieur.
Ontwerp buitenkant menu voor Kukeleku Restaurant, Amsterdam

Ontwerp menukaart

Op het menu van dit gloednieuwe restaurant vindt u, als de belangrijkste biologische kip met een ster. Verkregen via lokale boerderijen en gegrild tot in de perfectie in hun rotisserie, geserveerd met zelfgemaakte bijgerechten en andere seizoensgebonden specials.
Ontwerp binnenkant menu voor Kukeleku Restaurant, Amsterdam

Menu ontwerp

Het designconcept is geïnspireerd op de Delfts blauwe tegels, een typisch Nederlands interieur-element met een twist! Het kleurenschema van Delfs blauw en wit werd een herkenbaar merkelement dat we hebben vertaald naar merkidentiteit, webdesign en interieur.

Ontwerp cadeaubon voor Kukeleku Restaurant, Amsterdam
Ontwerp menu brochure voor Kukeleku Restaurant, Amsterdam

Menu booklet

Hoe creëer je een restaurantconcept dat aantrekkelijk is voor mensen uit Amsterdam en bezoekers van buitenaf? Dit werd een van de kernvragen tijdens het branding proces voor Restaurant Kukeleku, aan de Leidse Kruisstraat in Amsterdam. We hadden het idee dat in Amsterdam de hele wereldkeuken vertegenwoordigd is, behalve de Nederlandse hedendaagse keuken. Iets waar we dol op zijn én bezoekers van onze stad die onze cultuur willen leren kennen natuurlijk ook!

Op het menu van dit gloednieuwe restaurant vindt u, als de belangrijkste biologische kip met een ster. Verkregen via lokale boerderijen en gegrild tot in de perfectie in hun rotisserie, geserveerd met zelfgemaakte bijgerechten en andere seizoensgebonden specials.