Spark by WLSA

Spark by WLSA is een nieuw online leerplatform om kennis te delen. Studenten leren hoe ze de wereldburgers van morgen kunnen worden. Om nieuwsgierigheid, zelfreflectie en empathie in de geest te activeren. Studenten leren hoe ze leiders kunnen worden die hun gemeenschap zullen inspireren.

Wanneer we de visuele identiteit en een logo gingen creëren, wilden we wegblijven van symbolen zoals bomen, appels en andere bijbelse associaties, omdat ze typisch westers zijn. Een van de belangrijkste doelen was om de culturele kloof te overbruggen en ons te concentreren op intrinsieke waarden om oost en west met elkaar te verbinden. Daarom een logo dat ons herinnert aan vuurwerk en vonken, iets dat ons allemaal verlicht, daarnaast heeft het ook een positieve link met het oosten.

Opdracht

Branding & Concept

Grafisch Identiteitsontwerp

UI & UX-ontwerp

Webdesign

Opdrachtgever

WLSA
Startpagina Spark by WLSA

Spark door WLSA

Een vonk is de eerste stap om een vuurtje te maken.
Wat is een vuur, zo niet een veelheid aan vonken?
Om een groot verschil te maken, moeten we allemaal ergens beginnen.
Hoewel aanvankelijk weinig, kunnen vonken groeien, en uitgroeien tot helderdere sterren.
Als helderdere geesten die de wereld zullen veranderen, één vonk per keer.

Structuur geven aan het onderwijs

De WLSA-community bestaat uit studenten, docenten en leiders van middelbare scholen en universiteiten die samenwerken en van elkaar leren doormiddel van internationale en innovatieve ervaringen en programma's. Het biedt cursussen voor studenten over de hele wereld met de nadruk op de verbinding tussen Oost en West ....

Spark by WLSA overzicht interactieve cursus

Houd stress buiten de deur

Tijdens ons onderzoek hebben we ontdekt dat een van de dingen waar onze doelgroep heel bewust en voorzichtig mee is, hun geestelijke gezondheid. Ze willen geen overload aan informatie en geven de voorkeur aan één-op-één interactie indien mogelijk.

Samen met onze partner Uniqode werkten we aan de gebruikersreis, waarbij het doel was om het gebruik van het platform zo eenvoudig en stressvrij mogelijk te houden. Studenten kunnen hun voortgang gemakkelijk bijhouden en nieuwe motivatie verkrijgen . Ze kunnen contact opnemen met hun klasgenoten en leraren via privéberichten of discussiëren op het klassenforum.

We zorgen ervoor dat het platform op alle apparaten werkt, zodat studenten kunnen werken waar ze maar willen.

 

Foto van grafisch ontwerper en UX-strateeg werkend aan wireframes
 Cursusoverzicht op verschillende apparaten
 Spark by WLSA interactief gebruikers-dashboard op smartphone
Ontwerp avatars voor Spark by WLSA

Positieve houding en inclusieve cultuur

We besloten dat de avatars een leuke manier zouden zijn om kleurrijke en verrukkelijke elementen van de identiteit naar het platform te brengen, terwijl ze inclusief en gender-neutraal blijven. We definieerden 3 verschillende types: kalm, helder, energiek zodat studenten konden uitdrukken wie ze zijn, gebaseerd op de binnenkant.

Het was ook een bewuste keuze om mensen niet in onze illustraties op te nemen. We wilden het abstract houden zodat iedereen (van West naar Oost) zich kon identificeren.

Testimonial

  • WLSA

    It was a real pleasure to work with Nina through the branding process. We have a complex organization and she guided us through and we ended up with a real gem. Would recommend her fully!

    Natalie Smith - Executive Director at World Leading Schools Association