Street Art Museum Amsterdam

Voor het Street Art Museum Amsterdam ontvingen we de opdracht ideeën voor hun strategie voor 2019 te ontwikkelen, een nieuwe visuele identiteit te creëren en alle voortgaande en aankomende activiteiten te communiceren. Om te beginnen hebben we een nieuwe visuele identiteit gecreëerd, waaronder een logo, grafische toolbox en stationairy. Als eco-museum staan speelsheid en educatie centraal.

Opdracht

Branding & Grafisch ontwerp

 

 

Opdrachtgever

Street Art Museum Amsterdam
Ontwerp agenda voor Street Art Museum Amsterdam
Ontwerp omslag voor brochure voor het Street Art Museum Amsterdam

Niet slechts een rondleiding

In onze snel veranderende maatschappij vertelt het Street Art Museum verhalen die we niet mogen vergeten. Met zijn collectie verrast en verrijkt het museum bezoekers, gemeenschappen en de samenleving als geheel. Opgericht in 2010 als een middel om de lokale economie te stimuleren, functioneert het museum als een door de gemeenschap geleid, open lucht onderzoekslaboratorium dat voldoet aan de typische verwachtingen van de veronderstelde autoriteit van een museum. Het is de flexibiliteit, behendigheid en tijdelijkheid die SAMA plaatst als een unieke facilitator van een vluchtige en ongrijpbare erfenis van zowel kunst als geschiedenis.

Een levend, ademend onderzoeks-experimentlab

Uniek voor Amsterdam en een resultaat van de snelle groei en kleine omvang van de stad, werkt SAMA als een levend, ademend onderzoekslab. Met een zorgvuldige blik op gentrificatie, vastgoedontwikkeling en stedelijke vernieuwing, breidt het museum zijn collectie uit en creëert een dialoog over de eens verwaarloosde buurten rond Nieuw-West en de nieuwe affectie van het stadsbestuur.

Binnenkant ontwerp brochure voor het Street Art Museum Amsterdam

Divers publiek

Met kunstwerken over mensenrechten, kapitalisme, ecologische gerechtigheid, sociale en politieke kwesties wil Street Art Museum Amsterdam een divers publiek inspireren. Deze onderwerpen van openbaar belang, vooral op sociaal en politiek vlak, zijn een mooie opening voor dialoog. Straatkunst is altijd verbonden met de locatie en is dus een hulpmiddel om het perspectief te vergroten. Het heeft voornamelijk een lokale functie en is het belangrijkst voor de buurt waar het zich bevindt: Amsterdam, Nieuw-West.